Data: 2004-11-12 11:43:05
Temat: Re: surowka z pora
Od: mojra <m...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Asiunia wrote:
> Zrobilam wczoraj surowke z pora. Przepis zaczerpniety z Kuchni Polskiej byl
> totalnym niewypalem. Kwasne toto (ketchup, musztarda, sok z cytryny - tak
> stalo w przepisie), do tego pokrojony w talarki por. Byly jeszcze inne
> przepisy, ale z jablkiem (ktorego nie toleruje w zestawie warzywo-owoc) i
> wszedobylskie pieczarki, ktorych nie lubie. Moze ktos ma wyprobowany przepis
> na pora, ale bez dodatku jak wyzejoraz bez pomidora, kukurydzy, salaty
> zielonej, to wszystko u mnie jest niejadalne.
> A.
>
>
Ja robie salatke z pora pokrojonego drobno w poltalarki, do tego starty
na tarce zolty ser, jakis ostrzejszy w smaku, dodaje pokrojone nie za
drobno pieczarki, uprzednio podgotowane chwile we wrzatku i ostudzone,
zeby ser sie nie rozpuscil. Sol, pieprz, majonez wymieszany z jogurtem
do tego. Pyszne.
--
mojra
I hit the door, all the dudes hit the floor.
|