Data: 2004-11-12 11:30:38
Temat: Re: surowka z pora
Od: Kresowiec <i...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Asiunia schrieb:
> Zrobilam wczoraj surowke z pora. Przepis zaczerpniety z Kuchni Polskiej byl
> totalnym niewypalem. Kwasne toto (ketchup, musztarda, sok z cytryny - tak
> stalo w przepisie), do tego pokrojony w talarki por. Byly jeszcze inne
> przepisy, ale z jablkiem (ktorego nie toleruje w zestawie warzywo-owoc) i
> wszedobylskie pieczarki, ktorych nie lubie. Moze ktos ma wyprobowany przepis
> na pora, ale bez dodatku jak wyzejoraz bez pomidora, kukurydzy, salaty
> zielonej, to wszystko u mnie jest niejadalne.
> A.
No to zrob sobie po bisurmansku. Otoz te pohance Turki dziela pora na
wzdloz a nastepnie kroja dosyc szeroko, bo na centymetr. Do tego ogorki,
podobnie w polplastry lub cwiartki, tez na centymetr. Pomidory w czastki
i papryke tez dosyc grubo. Dosyc obficie kropia to sokiem z cytryny i
polewaja oliwa. naturalnie sol i pieprz a niektorzy jeszcze suszona
miete. Ser feta dodaja ale nie widzialem oliwek.
I.
|