Data: 2002-01-08 10:24:36
Temat: Re: sushi
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>> hmmm, wasabi to pasta z zielonego chrzanu, a nie ryż.
>
>...który w formie proszku miesza się z wodą lub alkoholem (sake, wytrawne
>sherry)... wiem o tym, zwykły błąd przy pisaniu
>
>> Ja tylko na łososia się kiedyś skusiłem, inne świeże ryby jakoś na
>> aż tak świeże, by je surowo jeść, mnie nie przekonały. Ale sushi
>> można robić też z wieloma innymi rzeczami, np. z zielonym ogórkiem.
>>
>A także z awokado, paluszkami krabowymi, a niektórzy używają też sardynek i
>wędzonej makreli. Łosoś jest dość oczywisty, można też czasami dostać
>tuńczyka (problem ze świeżością) i oczywiście krewetki, ale te są po prostu
>drogie. Mnie raczej chodziło o eksperymenty z innymi składnikami
>powszechniej dostępnymi na rynku, ew. gdzie można kupić ryby używane w sushi
>barach.
>
a co Wy widzicie w tym sushi?
Krysia, kompletny prostak
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|