Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!nntp.primenet.com!nntp.gctr.net!newsfeed.cwix.com!newsfeed.avtel
.net!not-for-mail
Message-ID: <3...@w...net>
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Reply-To: m...@w...net
Organization: Bassett Design
X-Mailer: Mozilla 4.5 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en,pl
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re:sushi?/dlugie/kuchnia jako taka
References: <8bao9o$v4o$1@nuxi.se.com.pl> <3...@w...net>
<8bd8q5$s60$1@nuxi.se.com.pl>
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 31
Date: Thu, 23 Mar 2000 11:27:17 -0800
NNTP-Posting-Host: 207.71.218.37
X-Complaints-To: a...@a...com
X-Trace: newsfeed.avtel.net 953840066 207.71.218.37 (Thu, 23 Mar 2000 11:34:26 PST)
NNTP-Posting-Date: Thu, 23 Mar 2000 11:34:26 PST
X-Received-Date: Thu, 23 Mar 2000 11:34:26 PST (newsfeed.avtel.net)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:25452
Ukryj nagłówki
Prosze bardzo. Ciesze sie, ze sie komus podoba, gdy "opowiadam" o
kuchni, a nie
tylko podaje przepisy. Czasem sie wstrzymuje przed gadulstwem, ze
wzgledu na
ilosc osob, ktore tu uczestnicza i ile czasu potrzeba codziennie, zeby sie
przez to przebic. Ja mam to szczescie, ze moge wpasc do kuchni kilka razy
dziennie. Osobiscie bardzo lubie czytac listy z opisami, opiniami i
opowiesciami. W moim fizycznym domu kuchnia jest drugim najwiekszym
pomieszczeniem i zawsze tam wszyscy jakos grawituja, tam sie odbywaja najlepsze
dyskusje, decyzje itd. Mam nadzieje, ze doczekamy sie czasow, gdy
podroze beda
odbywac sie w sekundach, a nie godzinach, i jakos tu wszyscy bedziecie mogli
naraz wpasc, do mojej kuchni, pogadac i na herbate. O wlasnie robie Earl Greya
jak ktos lubi, a ten makowiec, ktory wczoraj upieklam tez jest swietny. Dodalam
do maku pol sloika cytrynowej marmolady i migdaly. Pyszna kombinacja.
Magdalena
Rafal wrote:
> Serdecznie dziekuje Ci Magdaleno ze te wyczerpujaca i piekna opowiesc o
> sushi. Jak zwykle z reszta po Twoich postach doznalem prawdziwego Przewrotu
> Majowego w zoladku. Najgorsze jest to ze wlasnie siedze w pracy przed
> komputerem.
> Dziekuje rowniez za przepis. Sadze niestety ze trudno mi bedzie kupic w
> Warszawie morszczyny czy wasabi- moze w jakims orientalnym sklepiku w kazdym
> razie obiecuje poszukac.
>
> Naprawde pieknie piszesz.
>
> Pozdrawiam
> Rafal
|