Data: 2007-01-03 09:05:07
Temat: Re: sushi przepis
Od: "ZbyszekZ" <z...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Jan 3, 12:16 am, Magdalena Bassett <i...@b...com>
wrote:
> monikamil wrote:
> > nie widze zadnej zaleznosci
> > kleistosci / plukanienaprawde? moim zdaniem jest ogromna roznica w sypkosci
ugotowanego ryzu,
> ktory byl plukany czy tez nie. Wiadomoo, ze ryz do sushi jest innego
> gatunki i klei sie bardziej niz inne, mimo to wydaje mi sie, ze
> wyplukanie go do cna pozbawi go duzej ilosci skrobii i zmniejszy kleistosc.
Wydaje Ci się czy wiesz?
Mnie się wydaje że płukanie i moczenie może wspomóc wydzielanie
skrobii w trakcie gotowania, a dzieki usunięciu sypkiej, wysuszonej
mączki z wierzchu kleistość ziaren może być jeszcze lepsza ;-)
--
ZZ@private
|