From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: suszenie miesa po umyciu
Date: Thu, 06 Jun 2002 10:15:38 +0100
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <3...@4...com>
References: <adn8ul$ai3$1@korweta.task.gda.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 32
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!nntp1.phx1.gblx.net!nntp.gblx.net!nntp.gblx.net!news.maxwell.
syr.edu!news-out.nuthinbutnews.com!propagator-sterling!news-in.nuthinbutnews.co
m!corp-goliath.newsgroups.com!not-for-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:111289
Ukryj nagłówki
>Powiedzcie czemu (spotkalam sie z tym w wielu przepisach) mieso po umyciu
>trzeba osuszyc, jezeli nie jest one przeznaczone do tluczenia tluczkiem, a
>na przyklad wklada sie go do zalewy? Jesli mieso przeznaczone jest np. na
>schabowe, jest dla mnie jasne ze po umyciu musze kawalki schabu osuszyc, bo
>woda spod tluczka bedzie pryskac, ale jak mam kawal miecha wlozyc potem do
>zalewy albo do brytfanki i obsypac przyprawami, to chyba lepuej ze jest
>mokre, bo przyprawy sie przylepia, a nie opadna jak zwiedly lisc. Po diabla
>to robic?
>Asia, chyba czepialska dzisiaj
>
Pomoc, to Ci w tym suszeniu nie pomoge, tylko w waleniu
tluczkiem. wkladaj kawalki miecha do walenia mlotem do woreczka
foliowego i wal mlotem przez folie - nie bedziesz mmusiala
zeskrobywac odbrzygow z siebie, sufitu i sprzetow kuchennycvh i
bliskich, co beda w zasiegu rozbryzgu.
podobny wynalazek to tarcie na tarce na drobno rzeczy (typu
skorka cytr.) nie na golej tarce a nalezy przykryc ten kawalek
tarki, na ktorym bedziesz tarla, taka folia przezroczysta, co to
sie sama do siebie przyczepia, do talerzy, rankow, rak. zetrzesz,
nie musisz walic tarka o brzeg czegokolwiek, zdejmujesz folie i
zdrapujesz lekko nozem starta rzecz
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|