Data: 2002-06-06 09:15:38
Temat: Re: suszenie miesa po umyciu
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Powiedzcie czemu (spotkalam sie z tym w wielu przepisach) mieso po umyciu
>trzeba osuszyc, jezeli nie jest one przeznaczone do tluczenia tluczkiem, a
>na przyklad wklada sie go do zalewy? Jesli mieso przeznaczone jest np. na
>schabowe, jest dla mnie jasne ze po umyciu musze kawalki schabu osuszyc, bo
>woda spod tluczka bedzie pryskac, ale jak mam kawal miecha wlozyc potem do
>zalewy albo do brytfanki i obsypac przyprawami, to chyba lepuej ze jest
>mokre, bo przyprawy sie przylepia, a nie opadna jak zwiedly lisc. Po diabla
>to robic?
>Asia, chyba czepialska dzisiaj
>
Pomoc, to Ci w tym suszeniu nie pomoge, tylko w waleniu
tluczkiem. wkladaj kawalki miecha do walenia mlotem do woreczka
foliowego i wal mlotem przez folie - nie bedziesz mmusiala
zeskrobywac odbrzygow z siebie, sufitu i sprzetow kuchennycvh i
bliskich, co beda w zasiegu rozbryzgu.
podobny wynalazek to tarcie na tarce na drobno rzeczy (typu
skorka cytr.) nie na golej tarce a nalezy przykryc ten kawalek
tarki, na ktorym bedziesz tarla, taka folia przezroczysta, co to
sie sama do siebie przyczepia, do talerzy, rankow, rak. zetrzesz,
nie musisz walic tarka o brzeg czegokolwiek, zdejmujesz folie i
zdrapujesz lekko nozem starta rzecz
Krysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|