Data: 2005-11-04 13:16:49
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Fri, 4 Nov 2005 14:05:15 +0100, "Kondziorek" <p...@g...pl>
wrote:
>
>U?ytkownik "Dominik Jan Domin" <d...@p...onet.pl> napisa? w wiadomo?ci
>news:dkfkt9$6d4$1@news.onet.pl...
>> U?ytkownik "Kondziorek" <p...@g...pl> napisa? w wiadomo?ci
>> news:dkfhcq$g5r$1@polsl.gliwice.pl...
>>
>> > Kielbasa krakowska jest kielbasa regionalna
>> > Jednak zauwaz ze zatracila w sumie swoja regionalnosc (np krakowska
>> > robiona
>> > w Gdyni)
>>
>> ?artujesz... od lat robiona jest w ca?ej Polsce. I potrafi ró?ni? si? od
>> producenta do producenta. Co to za wyrób "regionalny"??
>>
>> Dominik Jan Domin
>>
>Nie przeczytales chyba
>wiec oprocz tego ze zostawilem swojego posta napisze raz jeszcze"...Jednak
>zauwaz ze zatracila w sumie swoja regionalnosc ..."
>On BYL regionalny, poniewaz kiedys robili go TYLKO w krakowie
>stad jego nazwa
>Pozniej... Reszta jest milczeniem
>faktem jest to ze krakowska juz nie jest taka jak kiedys...
>
>Pozdrawiam
>Kondziorek
ale co to ma do unijnych regul oraz smaku? :P
Pierz
K.T. - starannie opakowana
|