Data: 2005-11-04 18:09:49
Temat: Re: suszona kielbasa
Od: Maciej Jastrzebski <p...@a...man.lublin.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kondziorek <k...@o...bmj.net.pl> wrote:
> No dobrze kupiles oryginaly
> Ale powtorze malo jest podrobek?
> Dobrze kupiles szynke wyprodukowana w Parmie (nie spytam skad pewnosc bo
> skoro mowisz to chyba wiesz)
> I Chorizo wyprodukowane w Hiszpanii (patrz wyzej)
> Powiem tylko jedno Kupisz np telewizor z napisem made In Japan...
> skad pewnosc ze on jest wyprodukowany w Japonii?
Stąd, że telewizora nie mam w zwyczaju kupować na targu u naszych braci zza
wschodniej granicy.
> znikad
> Z nalepki li tylko
> Wierzysz wszyskiemu co napisane?
> Bo ja nie
W każdym razie bardziej wierzę w napis na nalepce na moim telewizorze, niż w
różne rzeczy przeczytane na Usenecie. ;)
> I przyznaje sie uczciwie ze bladze czasem ale w przypadku ulepszaczy jestem
> pewiem ze norma nakazuje ich uzywanie
Ale może jednak nie zawsze?
> A co do szynki parmenskiej tez nie sadze zeby zmienili Jej recepture od
> wiekow taka sama
> Tak jak i chorizo.
No to mamy dwie możliwości: albo norma nie wymusza dodatków we wszystkich
przypadkach, albo nakazuje dodawanie takiej ilości 'ulepszaczy', jaka i tak
się znajdowała w tradycyjnie produkowanych wędlinach. Ani jedno ani drugie mi
specjalnie nie przeszkadza. Chcę sobie kupić coś bez ulepszaczy - proszę
bardzo. Chcę sobie kupić parówki z zawartością mięsa 5% - też nie ma sprawy.
Wolność wyboru.
A wracając do tego mitycznego unijnego przepisu - miło by było, gdybyś jednak
miał jakieś większe wsparcie, niż rozmowa z rzeźnikiem.
Pedro.
--
#!perl -- Maciej "Pedro" Jastrzębski <M...@m...lublin.pl>
open(h,${$|})?$_=<h>.<h>:fwd<vgy;split??;$=-=$=;whil
e(!$S){$===43?exit:print$_
[$==unpack"x$?c",' !*"T1*K1OKD1*T1#1*m#Oi*/ODj1#N)*"E#B*"O*@n*/O@KE"1#N Bj*!'.
'K1Bj*@n*1l1B)Bm!*i)"T*)"ND)(1* *h#)1BjN*+'];$?+=!$S}
|