Data: 2006-05-17 09:51:10
Temat: Re: suszona watrobka
Od: i...@o...pl
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> Zabawne.Mam malego pieska i chcialam mu zrobic przysmak dzieki ktoremu
> daloby sie go przekupic i wykonywal by polecenia.
>
Sproboj tego, psy lubia te ciacha. Ja dodaje jeszcze utarty ser zolty...
Ciasteczka wątrobowe:
3 jaja
1/3 szklanki oleju
0,5 kg wątroby (surowej)
1 ząbek czosnku
ok. 2 szklanek mąki
Ubić lekko jajka, dolać olej, wrzucamy czosnek, wymieszać. Wątróbkę
przekręcić przez maszynkę do mięsa. Dodać tyle mąki, żeby mieć gęstość
przeciętnego ciasta (niezbyt płynne). Wyłożyć na blachę, pomagając sobie
łopatką. Piec w nagrzanym piekarniku 15-30 minut, w temp 220 stopni. Kiedy
powierzchnia jest sucha i zaczyna się rumienić na brzegach, sprawdzamy
patyczkiem czy jest upieczone. Jeżeli patyczek wkłuty w środek wychodzi
suchy, to jest upieczone. Kroić na kawałki i wyłożyć do wystygnięcia. Jeżeli
chcemy żeby ciasteczka były bardziej suche i twarde, włożyć kawałki na
blachę i suszymy w lekko ciepłym piekarniku około 30 minut
Ale napisze jeszcze, ze nie kazdego psa sie da przekupic ;-) Moj np. na
szkoleniu potrafi wypluc kazdy smakolyk... bo ma ciekawsze zajecia niz
konsumowanie przysmakow (moze np. ciagnac do innego psa, skakc wokol mnie i
wyrywac mi smycz). Jak jest sam to takie przysmaki jak te ciastka dzialaja.
Jak jest z kumplami to je wypluwa...
Pzdr,
IN_(co sobie ciastek nie piecze ale psu tak ;-))
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|