Data: 2008-03-19 11:17:41
Temat: Re: suszone pomidory do mięsa?
Od: "Kajetana Kinga" <k...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:frqr5o$pi8$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Kupiłam suszone pomidory. Są tak mocno zasuszone jak rodzynki, takie małe,
> i nawet smakują podobnie. Jak myślicie, czy mogłabym nimi jakoś
> naszpikować/ nadziać filet z indyka? Może jeszcze coś do tego dodać, żeby
> wyszedł ciekawy farsz. Zupełnie nie wiem, do czego takie pomidory mogłyby
> się nadać. Kupiłam, bo mi się spodobały ;-).
>
Można, one są bardzo dobre, mają specyficzny smak i potrawa nim przesiąka.
Jeśli kupiłaś susz, to może namocz je przez godzinę w oleju albo w oliwie
przed pokrojeniem.
Ja kupuję zawsze w słoiczkach w oleju, moim zdaniem wtedy lepiej się je
kroi.
A najlepsze oczywiście samemu suszone :)
Pozdrawiam
Kaja
|