Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Agata Solon" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: swiateczne pyszne jedzonko
Date: Wed, 13 Mar 2002 16:38:25 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 24
Message-ID: <a6ntbf$nu2$2@news.tpi.pl>
References: <0...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: pa121.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1016035503 24514 213.76.96.121 (13 Mar 2002 16:05:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 13 Mar 2002 16:05:03 +0000 (UTC)
X-Notice-1: This post has been postprocessed on the news.tpi.pl server.
X-Notice-2: Subject line has been filtered and leading Odp: string removed.
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2314.1300
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2417.2000
X-Subject: Odp: swiateczne pyszne jedzonko
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:100009
Ukryj nagłówki
Użytkownik Monisiatko <M...@i...pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:0...@p...pl...
> To moze wszyscy opiszmy, co jemy w trakcie swiat wielkanocnych??? I jak
beda
> chetni na przepisy, to bedziemy podawac - co wy na to???
Ja wyjezdzam do Tesciow ale nie wszystko zostawiam na glowie mojej
Mamy-in-law: zabieram ze soba szafranowa babke a na miejscu zrobie pieczen z
piersi indyka z takim specjalnym dodatkiem z watrobki z bakaliami, nie
wyobrazam sobie swiat bez tego plus zurawinka. Kiedys takiego indyka
wrzucalam na grupe, moge powtorzyc, to cos dla lubiacych slodkie dodatki do
mies. Z pasztetu zostane "wygryziona" bo to specjalnosc tamtego domu, nie
bede robila konkurencji bo przegram, bedzie jeszcze rolada ze schabu
nadziewana mielona lopatka. To jest wspaniale na zimno do chleba, nauczylam
sie, wiec moge podac przepis. Jeszcze chcialam zaproponowac Tesciowej
zrobienie pieczeni cielecej w sosie rodzynkowym. Aha, w wielki piatek beda
sledzie korzenne i ziemniaki z piekarnika w skorupce kminkowej, konsumowane
z sola i maslem. W zasadzie to jest takie pyszne, ze nie wiadomo czy post to
czy rozpusta....;o)
Agata Solon, naturalna
|