Data: 2019-09-29 18:05:18
Temat: Re: świńskie przełyki
Od: Trefniś <t...@m...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu .09.2019 o 17:37 RM <r...@w...pl> pisze:
> W dniu 24.01.2019 o 21:45, Gil pisze:
>> W KL Kaufland sprzedaja świńskie przełyki. Na tackach obok płucek i
>> wątróbki. Czy jest to jakiś delikates po przyrządzeniu i co z tym zrobić
>> skoro to jest dopuszczone do spożycia?
>> Lubię świńskie nóżki, golonkę i salceson. Mózg uwielbiam jeść smażony na
>> świeżo z jajkiem i pieprzem. Płucka też są świetne w pierogach.
>> Ale co robic z przełykami??? Podobno to chiński smakołyk !
>> Przy chodzi mi do głowy - kroić w dzwonka jak kalmary. Gotowć i
>> panierować?
>>
> Świnka to żywa czująca istota. Przerabiając ją na pierogi czy salceson
> pokazuje się, że jest się człowiekiem pozbawionym sumienia.
Sumienie wegetarianina?
Niezbyt zachęcająca rekomendacja...
https://www.tvp.info/36043652/kasza-jaglana-z-grzyba
mi-raz-horror-kucharki-hitlera
--
Trefniś
|