Data: 2019-09-29 17:37:06
Temat: Re: świńskie przełyki
Od: RM <r...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 24.01.2019 o 21:45, Gil pisze:
> W KL Kaufland sprzedaja świńskie przełyki. Na tackach obok płucek i
> wątróbki. Czy jest to jakiś delikates po przyrządzeniu i co z tym zrobić
> skoro to jest dopuszczone do spożycia?
> Lubię świńskie nóżki, golonkę i salceson. Mózg uwielbiam jeść smażony na
> świeżo z jajkiem i pieprzem. Płucka też są świetne w pierogach.
> Ale co robic z przełykami??? Podobno to chiński smakołyk !
> Przy chodzi mi do głowy - kroić w dzwonka jak kalmary. Gotowć i
> panierować?
>
>
Świnka to żywa czująca istota. Przerabiając ją na pierogi czy salceson
pokazuje się, że jest się człowiekiem pozbawionym sumienia.
|