Data: 2003-05-11 02:33:11
Temat: Re: syrop klonowy
Od: Eva MN <e...@i...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krzysztof Raj wrote:
> Dostalem w prezencie z Kanady buteleczke syropu klonowego,
> w necie mozna znalesc kilka przepisow,
> ale moze ktos z grupowiczow zna sprawdzony przepis ?
>
> Pozdrawiam
> Krzysztof
>
Witam,
najczesciej uzywa sie syropu klonowego do polewania
nalesnikiow, blinow i tym podobnych plackow.
Uzywa sie tez go do pieczonej szynki - kawal szynki nacina
sie z wierzchu "w kratke", wkluwa gozdziki i polewa syropem
klonowym podczas pieczenia - to wiem tylko z teorii bo nigdy
tego sama nie robilam. Smakuje slodkawo.
Poza tym mozna dodac syrop klonowy do grochu gotowanego z
boczkiem - cos a la fasolka po bretonsku, tylko ze slodkim
posmakiem syropu.
Mozna tez polac lody.
Ewa MN
|