Data: 2003-10-28 14:18:27
Temat: Re: szef kuchni poleca
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Pojawia się coraz więcej przepisów na różne mięsa z owocami. I bardzo
> dobrze. Były już polędwiczki, wątróbki, teraz schab, a do tego winogrona,
> ananasy, brzoskwinie, jabłka. Robiłem już podobny schabik do twojego, ale z
> ananasem, a wątróbki z różnymi owocami - eksperymentuję i zawsze się udaje.
> Można próbować na wszystkie strony. Ważny jest dobór dodatków do takich
> owocowych mięs. Z czym je podajecie?
ja najczęściej z ryżem, znaczy praktycznie tylko z ryżem. Natomiast
jadałem również z kluskami ziemniaczanymi (zwanymi pyzami w niektórych
rejonach) i to zarówno typu kopytka, jak i kluski śląskie i polskie.
Kiedyś jadłem wątróbkę z suszonymi brzoskwiniami i do tego kopytka.
Świetne było, ale nie mam komu robić, bo domownicy wątróbki nie uznają
(nawet pies nie tknie), a tylko dla siebie nie chce mi się robić.
Waldek
|