Data: 2003-10-28 14:48:17
Temat: Re: szef kuchni poleca
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ja najczęściej z ryżem, znaczy praktycznie tylko z ryżem. Natomiast
> jadałem również z kluskami ziemniaczanymi (zwanymi pyzami w niektórych
> rejonach) i to zarówno typu kopytka, jak i kluski śląskie i polskie.
> Kiedyś jadłem wątróbkę z suszonymi brzoskwiniami i do tego kopytka.
> Świetne było, ale nie mam komu robić, bo domownicy wątróbki nie uznają
> (nawet pies nie tknie), a tylko dla siebie nie chce mi się robić.
========
Tak, ziemniaki tu zdecydowanie nie pasują. Ale mi chodziło raczej o dodatki
typu sałatki, surówki itp. O ile np. do zwykłej wątróbki kiszony ogórek jest
w sam raz, to do takiej z brzoskwiniami już nie. Trudno jest dobrać coś, co
by harmonizowało z takimi smakami. Doszedłem do wniosku, że takie potrawy
lepiej wcinać bez dodatków. Ale może się mylę?
waldek
========
|