From: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <9cjbb8$d2u$02$1@news.t-online.com> <9cjhvn$f85$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: szparagi
Date: Mon, 30 Apr 2001 13:28:02 +0200
Lines: 35
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
NNTP-Posting-Host: pb148.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl
X-Original-NNTP-Posting-Host: pb148.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl
Message-ID: <3...@n...vogel.pl>
X-Trace: news.vogel.pl 988630266 pb148.miedzyzdroje.sdi.tpnet.pl (30 Apr 2001
13:31:06 +0200)
X-Complaints-To: U...@n...vogel.pl
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.vog
el.pl!nnrp
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:50674
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Kamas" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9cjhvn$f85$1@news.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Lisa" <s...@g...net> napisal w wiadomosci
> news:9cjbb8$d2u$02$1@news.t-online.com...
> > Hi
> >
> >
> > mam pytanie: jak powinno sie gotowac szparagi?
> > Ostatnio reklamowany jest specjalny sos do szparagow i chetnie chcialbym
> go
> > wyprobowac. Jesli ktos ma sprawdzona technike to wiadomo co robic ;-)
> >
> > pozdrawiam
> No wlasnie! jak przyzadzac szparagi. W ubieglym roku dwa razy
spróbowalem.
> Raz zielone, a raz wybielane.
> Zawsze byly lykowate!
Doświadczenie w kwestii szparagów mam niewielkie, ale z tego co wiem, to
należy je cieniutko obrać właściwie zdjąć tą włóknistą skókę, która sięga
tak do ok. połowy szparaga a zdołu to w ogóle odciąć zdrewniałą część.
pozdrawiam
Basia
>
> --
> pozdrawiam :-))
> Slawomir J. Marusinski
> ICQ# 14539957
>
>
|