Data: 2001-04-30 11:28:02
Temat: Re: szparagi
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kamas" <m...@k...net.pl> napisał w wiadomości
news:9cjhvn$f85$1@news.tpi.pl...
>
> Uzytkownik "Lisa" <s...@g...net> napisal w wiadomosci
> news:9cjbb8$d2u$02$1@news.t-online.com...
> > Hi
> >
> >
> > mam pytanie: jak powinno sie gotowac szparagi?
> > Ostatnio reklamowany jest specjalny sos do szparagow i chetnie chcialbym
> go
> > wyprobowac. Jesli ktos ma sprawdzona technike to wiadomo co robic ;-)
> >
> > pozdrawiam
> No wlasnie! jak przyzadzac szparagi. W ubieglym roku dwa razy
spróbowalem.
> Raz zielone, a raz wybielane.
> Zawsze byly lykowate!
Doświadczenie w kwestii szparagów mam niewielkie, ale z tego co wiem, to
należy je cieniutko obrać właściwie zdjąć tą włóknistą skókę, która sięga
tak do ok. połowy szparaga a zdołu to w ogóle odciąć zdrewniałą część.
pozdrawiam
Basia
>
> --
> pozdrawiam :-))
> Slawomir J. Marusinski
> ICQ# 14539957
>
>
|