Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia szparagi Re: szparagi

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: szparagi

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.one
t.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: <c...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: szparagi
Date: 12 May 2001 21:53:03 +0200
Organization: Onet.pl SA
Lines: 26
Message-ID: <2...@n...onet.pl>
References: <9cjsse$ajo$1@plonk.apk.net>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 989697183 19474 192.168.240.245 (12 May 2001 19:53:03 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 12 May 2001 19:53:03 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 194.78.239.32, 213.180.130.21
X-User-Agent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 5.0; Windows 98; DigExt)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:51642
Ukryj nagłówki

> Trzeba je obrac starannie tzn nie bac sie zdjac ta wlokniasta skore
> najlepiej ostrym skrobakiem.
> Nastepnie..... dwie sa szkoly
> Aby delikatna glowka i twardsza lodyga byly dobre w tym samym momencie,
> mozna zwiazawszy szparagi w snopek gotowac je 2/3 minuty na stojaco a
> dopiero potem polozyc. Pozwala to osiagnac glowke "al dente" kiedy lodyga
> juz jest
> mieciutka. Uwazam jednak ze gdy lodyga oskrobana jest dostatecznie, mniej
> wiecej 10 mn gotowania od razu na "plask" wystarczy zupelnie.
> Co do sosu, to wolnosc jest absolutna, pod warunkiem ze sos nie bedac za
> mocny nie zabije delikatnego smaku szparagi (osobiscie wole zielone...)
>
> --
> Amicalement
> Paul Urstein

Cher Paul, aussi tres tres amicalement je t'invite a visiter ma petite 'page'
http://cuisine.republika.pl Bientot quelques mots sur les asperges. Peut-etre
demain.

>
>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
15.05 Mac66
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Sztuka Edukacji wer. 6462
Próbna wiadomość
Jakie znacie działające serwery grup dyskusyjnych?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6