Data: 2005-12-10 14:25:37
Temat: Re: szpinak
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Joanna Duszczyńska napisał(a):
> Właśnie podałaś przepis na coś zupełnie strasznego czym straszą dzieci w
> przedszkolach...
> Tak przyrządzony szpinak jest na pewno smaczny (dla wielbicieli szpinaku
> oczywiście), ale ma nieapetyczny wygląd. Zasadniczo chodzi o kolor.
> Szpinak wygląda apetycznie jeśli się go nie bełta z jajkiem, a już tym
> bardziej ze śmietaną.
> Szpinak jest apetyczny wyłącznie w butelkowozielonym kolorze.
> Szpinak wykłada się do garnuszka z odrobiną masła i to się zagotowuje (można
> wcześniej odlać nadmiar płynu).
Ja mam nadzieję, ze zdajesz sobie sprawę, że podajesz _subiektywne_
odczucie względem tego, jak powinien wyglądać szpinak i jak smakować? Bo
Twój wywód zabrzmiał dość autorytatywnie.
Moja dwuletnia córka uwielbia szpinak z jajem i jest to jedyna potrawa,
w której akceptuje obecność śmietany bądź jogurtu. I ten właśnie kolor i
smak odpowiadają jej najbardziej :-).
Pozdrawiam
Ewa, w obronie jajczano-śmietanowego szpinaku z makaronem, ma się
rozumieć ;-)
|