Data: 2000-03-24 17:04:17
Temat: Re: szukam przepisu
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
sadyl <s...@p...onet.pl> wrote in message
news:38DB6FAF.E008FEDB@poczta.onet.pl...
> Grzegorz Lewszyk wrote:
> >
> > Proszę o fachową poradę:
> > Mam golonkę i nie wiem co z nią zrobiś - to znaczy nie wiem jak to
zrobić
> > żeby po ugotowaniu była smaczniejsz niż przed
>
> wersja najprostsza:
> wrzuć do gara, wlej wody, wsyp sól, dorzuć liście laurowe, ziele
> angielskie i pieprz ziarnisty.
> Gotuj ok. 2-3 h (zaleznie od wielości golonki) na małym ogniu pod
> przykryciem.
> Kość powinna sama odleźć od mięcha.
>
> spożywać z musztardą lub chrzanem
> No i oczywiście z setuchną :))
>
> sadyl
Wersja bardziej elegancka...Kiedy jest juz prawie mieka wloz ja do
piekarnika za 45min-1 godz niech skorka nabierze zlotego koloru i bedzie
chrupka... mozesz obok polozyc pare malych obranych, lub nieobranych
ziemniaczkow... niech sie upieka razem...
F.
|