Data: 2002-09-27 16:12:11
Temat: Re: szynka - zamarynowana i upieczona!
Od: dawnakuchnia <d...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
MJ Skorupscy wrote:
Z jednej strony troche sie sypie, ale generalnie kroi sie
> jak normalna "sklepowa" szynke. A smakuje o niebo lepiej. Nawet wczoraj
> zaimponowalam ta szynka mojej wybrednej babci. Ale nastepnym razem to juz
> zamarynuje po ludzku:-) A potem upieke pasztet. A jeszcze pozniej tez cos
> wymysle, zeby nie kupowac wedliny w sklepie.
o
> Marta
>
Macie rację
każde zrobione w domu mięsiwko jest o niebo lepsze od
"sklepowej wędliny" z naprawdę bardzo małymi wyjątkami
np. salami
duszę, piekę, bejcuję
a mó mąż na szczęście jest wielkim amatorem takiego rozwiązania
i nawet jeśli nie zawsze eksperymenty są udane
uważa, że o niebo lepsze od "byle czego"
powodzenia na tej dróżce prawdziwego smaku
ewa
--
specjalne pozdrowienia dla hipisia!
Dawna Kuchnia _ /_
http://www.dawnakuchnia.republika.pl ('''')
~~~~
|