Data: 2001-11-05 17:47:55
Temat: Re: tanie gotowanie
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:frgdutskkdgb6gu1lulmrbiece1qoh1efv@4ax.com...
> no wiesz???Myslalam, ze KAZDY wie...
>
> groch suchy namoczyc i ugotowac jak na grochowke - najlepiej na
> jakiejs szynkowo-wedzonej kosci. , ale tak jak grochowa jest
> zupowata, tu plynu musi byc bardzo malo, az bedzie, now, puree.
> osobno usmazyc wedzone skwarki, dodac cebule posiekana, az bedzie
> dobrze brazowe (ja lubie przypalone, ale to nie musi byc na
> czarno). ja to puree wylaczam zanim caly groch sie w maz zamieni,
> sam dojdzie i powinien wchlanac wode. jak po godzine jest jeszcze
> wodniste - odkryc, pogotwac mieszajac. jak juz makonsystencje
> luznego puree kartoflanego, dodac te skwarowe cuda, razem z
> tluszczem, pomieszac, wchlaniac otworem gebowym...
> ja to lubie z pieczona szynka, jak ma byc luksusowo, jak nie, to
> wlasciwie samo!
>
>
> Krysia, zaniepokojona brakiem wiedzy Mechci
> K.T. - starannie opakowana
o rany!!!
Mechcia
z jeszcze bardziej otwarta szczeka
Ciocia! nie martw sie- ja sie szybko ucze.
|