Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!opal.futuro.pl!newsfeed.tpinternet.p
l!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "T0SIA" <t...@n...poczta.onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Re: termoobieg - po co to jest?
Date: Mon, 29 Nov 2004 11:52:21 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 31
Message-ID: <coev5l$98$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <coet42$rk7$1@news2.ipartners.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.97.146.230
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1101725685 296 217.97.146.230 (29 Nov 2004 10:54:45 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 29 Nov 2004 10:54:45 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1437
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1441
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:49550
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Musta" <mustaf[antyspam]a8@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:coet42$rk7$1@news2.ipartners.pl...
> przeczytalem instrukcje ale niestety nie znalazlem w niej informacji ani
jak
> to dziala ani po co sie tego uzywa. opis ktory znalazlem w sieci tez
niwiele
> mi pomogl:
hmm w sumie to co nizej zacytowales doskonale opisuje dzialanie
termoobieguu:)
> "Termoobieg:
> Wentylator wraz ze specjalną grzałką zapewniają utrzymanie wewnątrz komory
> piekarnika równomiernej cyrkulacji gorącego powietrza, z możliwością
> regulacji temperatury w zakresie 50 - 280C. Termoobieg umożliwia
> przygotowywanie potraw na kilku poziomach równocześnie. Pieczenie w
> strumieniu gorącego powietrza pozwala na obniżenie temperatury w
piekarniku
> oraz na skrócenie czasu wypieku, a przez to zmniejszenie zużycia energii.
> System ten wpływa na zmniejszenie stopnia zabrudzenia komory piekarnika
oraz
> na polepszenie walorów smakowych potraw poprzez ograniczenie wypływu
> tłuszczów i soków "
ja akurat stosuje za kazdym razem termoobieg i bardzo go sobie chwale,
piekarnik nagrzewa sie szybciej i wszystko piecze sie bardziej rownomiernie
bo gorace powietrze krazy w srodeczku... i w tym tkwi cala filozofia ;-)
|