Data: 2004-11-29 10:52:21
Temat: Re: termoobieg - po co to jest?
Od: "T0SIA" <t...@n...poczta.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Musta" <mustaf[antyspam]a8@poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:coet42$rk7$1@news2.ipartners.pl...
> przeczytalem instrukcje ale niestety nie znalazlem w niej informacji ani
jak
> to dziala ani po co sie tego uzywa. opis ktory znalazlem w sieci tez
niwiele
> mi pomogl:
hmm w sumie to co nizej zacytowales doskonale opisuje dzialanie
termoobieguu:)
> "Termoobieg:
> Wentylator wraz ze specjalną grzałką zapewniają utrzymanie wewnątrz komory
> piekarnika równomiernej cyrkulacji gorącego powietrza, z możliwością
> regulacji temperatury w zakresie 50 - 280C. Termoobieg umożliwia
> przygotowywanie potraw na kilku poziomach równocześnie. Pieczenie w
> strumieniu gorącego powietrza pozwala na obniżenie temperatury w
piekarniku
> oraz na skrócenie czasu wypieku, a przez to zmniejszenie zużycia energii.
> System ten wpływa na zmniejszenie stopnia zabrudzenia komory piekarnika
oraz
> na polepszenie walorów smakowych potraw poprzez ograniczenie wypływu
> tłuszczów i soków "
ja akurat stosuje za kazdym razem termoobieg i bardzo go sobie chwale,
piekarnik nagrzewa sie szybciej i wszystko piecze sie bardziej rownomiernie
bo gorace powietrze krazy w srodeczku... i w tym tkwi cala filozofia ;-)
|