Data: 2002-12-08 15:52:54
Temat: Re:tost bylo Pasta z żółtego sera
Od: "Kropelka*" <k...@u...niewinne.serwery.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Toffi" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:asvfmn$moi$1@news.onet.pl...
> Witam
>
> Pewnikiem wszystkim znana ale tak dla przypomnienia
>
> Żółty ser zetrzeć na tarce ( duże oczka ) , wcisnąć ząbek czosnku ,
wymieszć
> z łyżką( albo dwoma ) majonezu tak aby się wszystko posklejało. Można ją
> samą z chlebkiem wszamać albo dołożyć jakąś wędlinkę na kanapkę.
Ja robie podobnie nadzienie do tostow. Ser starty na grubych oczkach, do
tego wbijam surowe jajko (albo kilka zalezy od ilosci sera) tak zeby bylo
mokre ale dalo sie widelcem nalozyc na kanapke. I oczywiscie przyprawy
(czosnek bardzo pozadany) , czasami tre razem ogorki kiszone/konserwowe.
I to na posmarowana po zewnetrznej stronie grzanke i do tostera... szyneczke
i inne takie tez mozna dolozyc
Ale pyyyyyyyyyyycha wychodzi. Zupelnie inne niz z samym serem.
> Toffi
Kropelka
>
>
|