Data: 2003-12-03 23:52:01
Temat: Re: twaróg
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le jeudi 4 décembre 2003 ? 00:09:59, vous écriviez :
> U?ytkownik "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> napisa? w wiadomo?ci
> news:1119191975.20031203235527@yahoo.com...
>> A robilas to kiedys w ten sposob ? Bo podajesz przepis na serek homo,
>> niestety...
> Powiedzmy ze asystowalam, bo osobiscie za nim nie przepadam.
:-)
> U mnie w domu
> od lat tak sie robi twarozek. O ile mi wiadomo serek homogenizowany ma
> gladka konsystencje, twarozek uzyskany w sposob jaki opisalam jest
> grudkowaty. I zwarty, jesli dobrze odcisnie sie serwatke. Serek
> homogenizowany raczej nie jest twardy...
Zsiadle mleko lepiej podgrzac (ostudzic), twarog wtedy nie ma szansy
na (denerwujaca) "gladkosc" :-p
Ewcia
--
Niesz !
|