Data: 2004-02-25 17:08:18
Temat: Re: ubogie menu swiadczy o dobrej restauracji?
Od: "Paulinka" <p...@N...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
rena z adresu <r...@a...pl>
w wiadomości:
<news:c1ijef$10jv$1@mamut.aster.pl> wymodził(a) :
> ostatnio w tv wypowiadali sie szefowie kuchni tyypu belvedere w wwie, ze w
> dobrej restauracji jest tylko kilka pozycji. a jak menu wyglada prawie jak
> ksiazka telefoniczna, to lepiej stamtad uciekac. czy mozecie wypowiedziec
> sie w tej kwestii?
Duża karta oznacza dużą ilość potrzebnych produktów. Jeżeli jakieś danie nie
jest zbyt często zamawiane, a jest przygotowane z wyszukanych składników, to
w restauracji albo wyrzuca nieświeże produkty, albo gotuje się z nich
posiłki dla pracowników albo decyduje się (wersja ekstremalna, ale nie taka
znowu rzadka) na podawanie klientom nie pierwszej świeżości dań (o to pewnie
chodziło panom z Belvedere).
--
Pozdrawiam
Paulinka
|