Data: 2003-05-05 12:46:50
Temat: Re: ugotowane ziemnaki ...i co dalej ???
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dans la news:57e3.000002f9.3eb65213@newsgate.onet.pl,
n...@m...ch <n...@m...ch> a écrit:
>> teraz dla sprawdzenia na necie - jakies szwajcarskie strony,
>> jeden przepis, ktory mial OBgotowane kartofle to wlasnie mial je
>> w skorkach, reszta surowe...
>
> to podaj link
>
> ja mieszkam w szwajcarii i nie slyszalam o rosti z surowych
> ziemniakow (to by raczej placki kartoflane wyszly;)
> ziemniaki sie gotuje w skorkach, potem schladza, obiera ze skory,
> trze na tarce miesza ze boczkiem albo czyms innym i smazy na patelni
> w formie placka
>
> ale przyznaje, ze wcale bym sie nie zdziwila widzac przepis w necie
> na rosti z surowych ziemniakow, sa rzeczy na ziemi i niebie o ktorych
> nie snilo sie...
Ja tysz, tak Krysia, bylam przekonana ze rosti sie robi z surowych
ziemniakow... no to poszukalam na francuskich stronach, i wszedzie jest
rosti z gotowanych !
Ewcia, co ostatnie rosti jadla 8 kwietnia w Genewie...
--
Niesz !
|