Data: 2002-08-23 13:07:53
Temat: Re: w czym panierujecie rybę ?
Od: "Monisiatko" <M...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Witam
>Zawsze jak zmażę rybę obtaczam ją najpierw w
>jajku potem w bułce tartej, lub w samej mące( np. płotki)
>i na gorący olej.
>Będąc na wczasach w Górach Sowich, zasmakował mi pstrąg
>(złowiony przeze mnie, tam jest takie łowisko rybne gdzie same ryby
>biorą ) przyrządzony przez kucharza w jakiś inny sposób, którego nie
>znałam.
>W smaku było super, panierka miała wygląd zielonkawy a na wirzchu
>siemie lniane ( chyba).
>Mam pytanie jak Wy grupowicze przyrządzacie rybkę do smażenia ?
>
>Kasia
>
Ja nigdy nie panieruje. przyprawiam, odtsawiam, aby sie "przegryzla" i potem
pieke lub smaze.
Monika
--
============= P o l N E W S ==============
archiwum i przeszukiwanie newsów
http://www.polnews.pl
|