Data: 2004-11-15 20:06:04
Temat: Re: w czym trzymacie kapustę kiszoną?
Od: "M.W." <t...@p...nospam.onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "waldek" <A...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cnb2l7$q8q$1@inews.gazeta.pl...
> M.W. wrote:
>
> > w zasadzie to nawet kiszona kapusta nie boi sie zamrazania
> ===
> Ale trochę flaczeje.
>
to prawda...
tyle że ja sie mieszka w mieście to raczej cieżko
znaleźć miejsce które ma stosunkowo niska temperature...
nawet w lodówce jak sie trzyma to bakterie pracują i po jakims czasie
(no 3-4) miesiacach to przekisza sie ostro i tez miekka sie robi..
Czytałem w jednej ksiazeczce o kiszeniu ze mozna niby
pasteryzowac kapuste czy ogórki..
ale jakos nie wyobrażam sobie potem smaku czegos takiego..
Marek
|