Data: 2001-09-26 20:05:37
Temat: Re: w sprawie szarlotki
Od: "Maria" <t...@b...gnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:9ot6bf$2n5$...@n...onet.pl...
>
> Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:3bb1dda2@news.vogel.pl...
> > Przepisów na szarlotki było tu mnóstwo, ale nie całkiem o to mi chodzi.
> > Moje pytanie dotyczy jabłek - jak nalezy je przygotować aby ich warstwa
> była
> > gruba (np 3-4 cm) a nie jak na naleśniku.
> > Tak mi się wydaje, że takie rozgotowane jabłka położone na ciasto grubą
> > warstwą po upieczeniu nie pozwolą pokroić ciasta na kawałki tyllko
> wszystko
> > się rozwali...
> > Jesli ktos z Was robi takie "grube" szarlotki to proszę o wskazówki.
>
> Zajrzyj do mojego przepisu...
> http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/szarlotka.h
tm
> Wychodzi taka jak chcesz... ;-)
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
> Robię tak jak Joasia Duszczyńska, z tą tylko różnicą, że jabłka ucieram
na tarce na najgrubszych oczkach. Ważne aby jabłka wymieszać przed
położeniem na ciasto z tym cukrem i cynamonem. Przepis Joasi jest SUPER.
Jak jeszcze potem do tej szarlotki podacie gościom bitą śmietanę....Co tam
będę opowiadać.Jutro kupię antonówki i zrobię szarlotkę. To jest TO !!!
pozdr. Maria Tomanek
|