Data: 2001-09-26 18:24:34
Temat: Re: w sprawie szarlotki
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Barbara" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:3bb1dda2@news.vogel.pl...
> Przepisów na szarlotki było tu mnóstwo, ale nie całkiem o to mi chodzi.
> Moje pytanie dotyczy jabłek - jak nalezy je przygotować aby ich warstwa
była
> gruba (np 3-4 cm) a nie jak na naleśniku.
> Tak mi się wydaje, że takie rozgotowane jabłka położone na ciasto grubą
> warstwą po upieczeniu nie pozwolą pokroić ciasta na kawałki tyllko
wszystko
> się rozwali...
> Jesli ktos z Was robi takie "grube" szarlotki to proszę o wskazówki.
Zajrzyj do mojego przepisu...
http://jduszczynska.republika.pl/kuchnia/szarlotka.h
tm
Wychodzi taka jak chcesz... ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
|