Data: 2001-09-26 17:21:43
Temat: Re: w sprawie szarlotki
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Przepisów na szarlotki było tu mnóstwo, ale nie całkiem o to mi chodzi.
>Moje pytanie dotyczy jabłek - jak nalezy je przygotować aby ich warstwa była
>gruba (np 3-4 cm) a nie jak na naleśniku.
>Tak mi się wydaje, że takie rozgotowane jabłka położone na ciasto grubą
>warstwą po upieczeniu nie pozwolą pokroić ciasta na kawałki tyllko wszystko
>się rozwali...
>Jesli ktos z Was robi takie "grube" szarlotki to proszę o wskazówki.
>
>pozdrawiam serdecznie
>Basia
>
mozna jablka pociac na cienkie dosc plasterki ulozyc ciasnymi
warstwami, jakis taki mialam przpeis ze jak jablka bardzo
soczyste, to je troche obtoczyc w mace kartoflanej tez...w sumie
bardzo wiele zalezy od jablek - rozleca sie czy nie...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|