Data: 2004-12-29 11:09:44
Temat: Re: wałek do ciasta
Od: "A.L." <a...@n...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Gosia" <x...@y...com> napisał w wiadomości
news:cqu2uc$1n2$1@inews.gazeta.pl...
> Czy możecie mi doradzić jaki wałek jest lepszy: drewniany czy plastikowy.
>
> Z góry dziękuję.
> Gosia
Ja mam dwa - drewniany tradycyjny i plastikowy Tupperware. Ten Tupperware
jest niezły - można do srodka wlać wodę zimną do ciasta kruchego a gorącą do
drożdżowego. Poza tym ciasto do niego mniej się klei niż do drewnianego. W
komplecie z matą Tupperware naprawdę nieźle się sprawdza. Natomiast chyba
wadą jest jego duuuuży rozmiar. Używam go, gdy mam dużo do wałkowania w
dużych płatach ciasta. Drewniany jest mniejszy, poręczniejszy i chyba
łatwiej nim rozwałkować coś bardzo cienko. Ale myślę, że trudno wyrokować,
który jest lepszy - to kwestia przyzwyczajenia.
--
Pozdrawiam,
Ania
|