Data: 2006-11-13 09:12:40
Temat: Re: watroba z losia
Od: JerzyN <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
k...@h...com napisał(a):
> Witam
> znajomy odstrzelil wczoraj losia .. a mnie trafila sie na razie polowa
> wotroby i nerki(reszta kruszeje )
> Nerki mocze w mleku... na jutro
> watrobe natomiast sprobowalem sposobem standartowym (Z cebula) byla ok
> ale spodziewalem sie czegos lepszego..
> ktokolwiek wie... jak smacznie przyrzadzic watrobe z losia bede bardzo
> wdzieczny(mam tego jeszcze z poltora kilo tak na oko)
> smacznego.
Niebo w gębie
Mięso łosia ma niezbyt przyjemny zapach, sprawia wrażenie, jakby było
już zepsute. Smakiem nie różni się od wieprzowiny albo cielęciny,
chociaż jest dużo mniej tłuste. Pewnym paradoksem jest to, że mimo iż
polowania w Szwecji są bardzo popularne, tylko myśliwi i ich bliska
rodzina mogą do woli rozkoszować się smakiem łosiego mięsa. W sklepach
bowiem jest ono nawet trzy razy droższe od innych gatunków mięs.
http://www.losiowy.wojjy.com/web0148.php
pozdr. Jerzy
|