Data: 2003-08-08 06:38:04
Temat: Re: watrobka raz jeszcze
Od: Izabela Kopij <i...@l...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Izis_ napisał:
> Serio nikt nie posiada przepisu jak zrobic watrobke zeby byla pyszniutka a
> nie np twarda czy tez niedosmazona i na sos mietowy? Prosze o pomoc :(
>
>
> Izis_
a ja robie inaczej. Watróbkę myję, pozbawiam białych błonek, tłuszczu,
wkładam przynajmniej na 30 min do mleka. w międzyczasie w garnku dusi mi
sie cebulka pokrojona w półplasterki, pod koniec duszenia dodaje sól i
pieprz do smaku.
Gdy wątróbka się wymoczy, od razu z mleka, po jedej obtaczam w mące i na
rozgrzany tłuszcz -- ma się przyrumienić. i tak z każdą. kiedy już
wszystkie są przyrumienione wrzucam do nich uduszoną cebulkę i jeszcze
chwilkę podduszam.
podaję z ziemniaczkami polanymi cebulką. Pychota.
Izza
--
*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*--*
redaktor Izabela Kopij
e-mail i...@l...com.pl
Magazyn Linux+, ul. Konstruktorska 6, Warszawa
|