Data: 2003-08-08 06:08:58
Temat: Re: watrobka raz jeszcze
Od: "walkie!" <w...@w...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Izis_ napisał:
>>Wazne - watrobke soli sie na koncu bo tak to moze nie zmieknac.
>>
>>Niestety sosu mietowego nigdy w zyciu nie robilam i jak na razie nie
>>zanosi sie zebym zaczela bo jak na razie za mieta nie przepadam :-)
>>
>>
>>--
>>
>> o
>
>
> Dzieki walkie! Przynajmniej już wiem jak zrobić wątrobke żeby jej nie zepsuć
> :)) Wpadło mi to do glowy po wizycie w Zanku w Niepolomicach i mam straszna
> ochote zrobić ją sama. Ale ten sos miętowy to faktycznie czarna magia - nie
> mam pojęcia jak go zrobić. Szkoda, że nie lubisz mięty. Moja mama ostatnio
> wychodowala sobie w ogrodku i zrobil ami mrozona herbate z prawdziwych lisci
> mięty. Czegos podobnego nigdy nie pilam! I w najwiekszy upal ugasila
> pragnienie :)
> Dzieki za przepis.
>
Miete toleruje tylko wwlasnie w herbatce ktora jest dodatkiem jakiejs
tam herbatki i schlodzona mocno. Ewentualnie w tymbarku :-)
A z prawdziwych lisci miety jeszcze herbatki nie pilam, niestety :)
Ale w tym zamku ta watrobke jadlas z tym sosem? Bo mnie za cholerke
jedno do drugiego nie pasuje :]
Pozdrawiam porannie :-)
--
o
ooo walkie!
o http://walkie.cegla.art.pl
+ Nawet ząb bywa wstawiony
|