Data: 2004-07-09 19:19:48
Temat: Re: wekowanie mięsa
Od: "JerzyN" <N...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Katalizator" <d...@p...pl>
[...]
> > http://www.biology.pl/chemia/Pytania1/E_pytanie5b.ht
m
> >
> ok, dzieki jestem oswiecony w tej kwestii
>
> >Pierwsze gotowanie niszczy bakterie znajdujące się już w pełni
rozwoju,
> drugie (po 2-3 dniach) niszczy bakterie rozwijające się (w ciągu 1-2
> dni) z zarodników, które nie ulegają zniszczeniu w wysokiej temp
>
> ale zeby poznac wszystkie tajemnice pasteryzacji, mozesz mi powiedziec
ktora
> forma zycia (na Ziemi) jest w stanie przetrwac w temp. wyzszej niz
90st ?
Odrabiasz lekcje moimi rękami?
Google twoim przyjacielem jest.
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy
|