Data: 2000-06-19 16:02:05
Temat: Re: " wiejskie menu "- help!
Od: "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Proszę Was o pomoc w przygotowaniu menu plenerowej imprezy firmowej.
> Chciałabym aby impreza ta nie była kolejnym nudnym spotkaniem przy
> kiełbasce i piwku, pragnę nadać jej wiejski charakter i klimat. Proszę
> Was o podpowiedzi w kwestii menu i oprawy stylizowanej na chłopskie
> jadło.
> Proszę o niezbyt skomplikowane pomysły, niekoniecznie mięsne......
o ile wiem to wiejskie jadlo nie bylo specjalnie wyszukane
a na przednowku bywalo calkiem biednie
np. komosa lub pokrzywy gotowane
kartofle bryzgane (albo i nie)
zisadle mleko
ser (twarog)
soczewica lub fasola
bob
boczek wedzony
kiedys bylem na takiej stylizowanej imprezie (nalezy wyraznie podkreslic ze
stylizowanej)
byly peta kielbasy na goraco, kaszanka na zimno i goraco, bob, do tego
siwucha dobrze zamrozona;
bylo i jakies zielsko, ale nie pamietam -- jestem miesozerny
pozdrawiam WM
|