Data: 2000-06-19 19:56:45
Temat: Re: " wiejskie menu "- help!
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wlodzimierz Macewicz wrote:
> > Proszę Was o pomoc w przygotowaniu menu plenerowej imprezy firmowej.
> > Chciałabym aby impreza ta nie była kolejnym nudnym spotkaniem przy
> > kiełbasce i piwku, pragnę nadać jej wiejski charakter i klimat. Proszę
> > Was o podpowiedzi w kwestii menu i oprawy stylizowanej na chłopskie
> > jadło.
> > Proszę o niezbyt skomplikowane pomysły, niekoniecznie mięsne......
Na chlopskie jadlo z jakiej okazji? Na wesele bedzie inaczej, na poludniwy
posilek w polu bedzie inaczej, itd.
Po pierwsze, na goraco czy na zimno? Czy jest gdzie podgrzac, czy tylko
ognisko?
Jesli na goraco, to proponuje duzy gar fasoli z jablkami i rodzynkami,
przygotowane uprzednio, dobry chleb, maslo, swieze pomidory, ogorki, i
katrofle pieczone w ognisku (mozna upiec w domu w piecu, i wrzucic w popiol na
5 minut dla zapachu.
Magdalena Bassett.
|