Data: 2004-04-07 10:38:25
Temat: Re: wilgotne ciasto - mniam
Od: "syso" <s...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Aneta Kuhny" <a...@n...tangram.com.pl> wrote
> Ja jestem strasznie leniwa i dlatego nigdy nie robiłam ciasta drożdżowego
> (to ugniatanie .... ) .... aż do czasu kiedy dostałam od Mamy ten przepis:
Lenistwo nie poplaca ;-)) Tez robilam to drozdzowe, ale IMO jest ono zbyt
gniotowate (przepraszam za okreslenie) Moim zdaniem najlepsza drozdzowka
wychodzi, jesli sie uzywa do ciasta samych (albo w przewadze) zoltek
utartych z cukrem na gesta puszysta mase, zamiast calych jajek. Ja tak robie
i dopiero wtedy lacze z reszta skladnikow. Ciasto wowczas jest delikatne i
puszyste, wcale ie suche. I oczywiscie maslo, nie margaryna.
Pozdrawiam
Sylwia
|