Data: 2003-07-03 21:45:50
Temat: Re: wisnie/borówki
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "dorka" <d...@i...pl>
> Albo wez do sloiczkow nasyp borowek na przemian z cukrem. Zakrec dobrze.
> Wstaw do garnka i pasteryzuj ok 15-20 minut :).
> Ja tak wlasnie wisnie zrobilam.
Pozbawilas je wczesniej pestek? I ile dalas cukru, pol na pol, czy mniej?
Musze przerobic wiadro wisni, a na sam kompot, to ich szkoda.
Pozdrawiam
Dorota
>>>>>>>>>>>>>>>
czy ja mam oczoplas??
borowki z pestkami??????????????????
no, ale jesli wisnie, to juz nie pamietam, czy pisalam,c zy tylko myslalam..
polowe wiadra spokojnie mozesz wsypac do sloja [swoikow duzych] przesyp cukrem,
postaw na oknie na sloncu..
te nie musza byc drylowane [pozbawiane pestek]
Potem mozesz [po zlaniu soku] podlac alkoholem :_ mniaaaaaaaammmmm :-)))
Zapomnialyscie dziewczyny o takim wspanialym wynalazku, ktory w tej chwili stoi w
kazdym markciecie, a zowie sie s o k o w n i k
!!!!
Jak chcecie miec sok na zime - to nic prostszego
Natomiast inne przetowry, czyli dzemy, konfitury etc. - to juz wymagaja nieco wiecej
czasu i pracy.. a przede wszytkim pozbawienia
owocow pestek.
Smacznego
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.495 / Virus Database: 294 - Release Date: 2003.06.30
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|