Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!poznan.rmf.pl!fargo.
cgs.poznan.pl!news.internetia.pl!news.nask.pl!news.us.edu.pl!newsfeed.silweb.pl
!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!newsgate.pl
From: A...@m...umu.se (Agnieszka Szalewska)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: witam
Date: 2 Jul 2002 10:24:22 +0200
Organization: email<>news gateway
Lines: 47
Message-ID: <5...@m...umu.se>
References: <o...@4...com>
NNTP-Posting-Host: newsgate.test.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="us-ascii"; format=flowed
X-Trace: newsgate.onet.pl 1025598262 11590 192.168.240.245 (2 Jul 2002 08:24:22 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 2 Jul 2002 08:24:22 GMT
X-Mailer: QUALCOMM Windows Eudora Version 5.1
X-Received: from vspc4.molbiol.umu.se (vspc4.cmb.umu.se [130.239.193.218]) by
mail.umu.se (8.12.4/8.12.1) with ESMTP id g628NxhG013952 for
<p...@n...pl>; Tue, 2 Jul 2002 10:24:00 +0200 (MET DST)
X-Received: from vspc4.molbiol.umu.se (vspc4.cmb.umu.se [130.239.193.218]) by
mail.umu.se (8.12.4/8.12.1) with ESMTP id g628NxhG013952 for
<p...@n...pl>; Tue, 2 Jul 2002 10:24:00 +0200 (MET DST)
X-Received: from vspc4.molbiol.umu.se (vspc4.cmb.umu.se [130.239.193.218]) by
mail.umu.se (8.12.4/8.12.1) with ESMTP id g628NxhG013952 for
<p...@n...pl>; Tue, 2 Jul 2002 10:24:00 +0200 (MET DST)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:114621
Ukryj nagłówki
> >Jesli jeszcze mnie ktos pamieta Agnieszke-z-kolankiem, to wlasnie macham Wam
>
>No wlasnie!! Juz o Tobie od jakiegos czasu mysle, jaK TAM cI LECA
>TE SPLESNIALE CZY ZGNILE SLEDZIE NARODOWE sZWECJI! nie wiem po co
>krzycze..samo sie wlaczylo krzyczenie
Moze krzyczysz tak na powitanie z radosci??:)))
ja tez juz o Was wszystkich myslalam od dawna, a o Tobie, Krysiu, to nawet
czesciej:) patrzac na sliczne patchworki, ktore ozdabiaja mi sciane kuchni
(pamietasz, te ktore nam przywiozlas na spotkanie w Gdansku..)
Sledzie fermentowane czekaja na degustacje do sierpnia, kiedy to
tradycyjnie je sie je.....juz widzialam w sklepach puszki, ale jeszcze
niedojrzale, bo plaskie....pozniej ponoc robia sie okragle jak
baloniki....a jesli postoja za dlugo, to....wybuchaja:O
No i do jedzenia surstomming musi byc ladna pogoda, gdyz tego nie jada sie
inaczej, jak na powietrzu swiezym (nie dalo by sie wywietrzyc domu po
spozyciu w nim sledzika:))
>czy tam pada caly czas czy tylko przelotnie?
ostatnio to codziennie, ale z przerwami. Za to przed moja wizyta w Polsce,
w czerwcu, byly prawdziwe upaly-
>inspiracji do czegos dobrego to szukaj w archiwumie..wolam zza
>Slupa, grupa bardzo cicha ostatnimi czasy....
przegladam archiwum, przegladam, i sie oblizuje.....dzis idziemy na zakupy,
to bedzie trzeba o zaopatrzeniu sie w cos dobrego pomyslec:)
>Krysia
>K.T. - starannie opakowana
Agnieszka z kolankiem
Agnieszka Szalewska
Department of Molecular Biology
6K
Umea University
90187 Umea
Sweden
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|