Data: 2005-08-24 11:39:09
Temat: Re: z cyklu"Nauka gotowania" odcinek 2..please help ;(
Od: Lia <L...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2005-08-24 12:45:37 w sprzyjających i niepowtarzalnych okolicznościach
przyrody grupowicz *ilka* skreślił te oto słowa:
> CO ROBIE NIE TAK? ;( bardzo prosze o razy ;( mysle ze 4x juz wyjda takie jak
> trzeba a przynajmniej miekkie ale jak to zrobic ;(
Mięso mielone.
Dobrze by było jakbyś sama zmieliła np łopatke, albo żeby zmielili Ci
kawałek mięsa w sklepie przy Tobie - bo może kupujesz mielone składające
się w sporej czesci z odpadków, a nie z mięsa.
Jajko i bułka tarta wystarczy - nigdy nie dodaję mleka.
Cebulka nie jest obowiązkowa.
Do smaku możesz dać np majeranek, albo gałkę muszkatułową.
Formujesz dośc spora kulkę, spłaszczasz. Ja jeszcze często obtaczam
uformowanego klopsa w bułce tartej.
I smażysz - raczej na małym ogniu jesli nie lubisz krwistych potraw ;)
Ewentualnei na koniec podkręcasz, żeby się mocniej przyrumieniło.
--
Lia GG 1516512 ICQ 166035154 JID i...@j...org
*psy mają właścicieli, koty mają służących*
|