Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Habeck Colibretto <h...@N...gazeta.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: z cyklu"Nauka gotowania" odcinek 2..please help ;(
Date: Wed, 24 Aug 2005 15:56:20 +0200
Organization: "Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl"
Lines: 37
Message-ID: <z...@h...pl>
References: <w7p1l85p7dd$.dlg@habeck.pl> <2...@n...onet.pl>
Reply-To: h...@N...gazeta.pl
NNTP-Posting-Host: qe126.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1124891714 17566 80.55.30.126 (24 Aug 2005 13:55:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Wed, 24 Aug 2005 13:55:14 +0000 (UTC)
X-Face: %?Rh:7Q.U\6{\ApDr!~B1xj@S#UhZr"gC;q}/lnnZ~{mz-_<"_0SitZ%9!BR>xq"]5`ehhX
]\.9{]DNDt4cp;on_ydV|Jrxt&OXZ99'q^\v$%8QQX&{!z_R7zZ!zqmZ_F7489`@2w0LaXcVn#%3*y
u**sF\d>|k$`SiOTI)/_)|6_s0.J:c|@t
X-User: habeck
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.15.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:246684
Ukryj nagłówki
Dnia 24.08.2005, o godzinie 14.34.11, na pl.rec.kuchnia, i...@v...pl
napisał(a):
> to nie wychodza ci zbyt tluste?
Nie wiem. Nie czuję. :) Jak smażę do chińszczyzny w cieście różne rzeczy na
głębokim oleju, to wydaje się, że tłuste nie są (bo dobrze chrupią), ale po
odstaniu w lodówce widać, że trochę tego oleju wciągnęły. :) Wracając to
kotletów mielonych - po lekkim podduszeniu ciężko stwierdzić, czy tłuszcz
wciągnęły - nie czuje się tego w jedzeniu. Mielone zwykle dzielę na dwie
porcje - jedna idzie na talerz i jest od razu konsumowana (te duszę), z
drugiej części robię pulpety (od razu z oleju idą do wcześniej
przygotowanego wywaru). Więc nie powiem Ci czy są zbyt tłuste. Może moje
62kg powie Ci więcej. ;))
> daje ok 3 duzych lyzek oleju, (takich do zupy)
Mi 3 duże łyżki to pasują co najwyżej na placki ziemniaczane. :) Choć sam
leję na pewno więcej. :)
> moj chlopak nie lubi tlustego..na szczescie narazie trenuje u mamy i nie jadl
> tego paskudztwa ktore mi wyszlo..;)
Jak nie lubi tłustego to niech nie jest kotletów. ;) Przerzuć się na
gotowanie na parze.
>> BTW rozumiem, że mielone wołowo-wieprzowe robisz?
> tak ;)
> a z maslem musze wyprobowac ;)
Pyszne.
--
Pozdrawiam,
*Habeck*
/Każda rzecz ma dwie strony. Fanatycy widzą tylko jedną/
- Schutzbach
|