Data: 2006-06-28 06:30:23
Temat: Re: z miętą
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w
wiadomości news:e7rjk0$sqa$1@inews.gazeta.pl...
> Ja cie... Ty mnie chłopie podbierasz!
>
> I poprzedni przepis też ekstra, a wiesz, o czym myślę? O połączeniu
zielonej
> herbaty /z jakimś dodatkiem smakowym/ i whisky.
>
> Ania
>
Mówisz masz :))
3 uncje korzenia imbiru obranego i pokrojonego w plasterki
filizanka lisci miety
6 saszetek zielonej herbaty
1/2 filizanki miodu
2 łyzki stołowe soku cytrynowego
w duzym rondlu zagotowac 6 filizanek wody z imbirem kiedy gorace dodac mietę
i zielona herbate parzyc 15 minut
przecedzic do dzbanka dodac miód i sok z cytryny zamieszac i dobrze
schłodzić
podawać w wysokich szklankach na kostach lodu z bodatkiem swieżej miety
i nic nie stoi na przeszkodzie zeby wkropic w to co mocniejszego ;))))
Marek
|