Data: 2006-06-28 07:12:05
Temat: Re: z miętą
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU
.UplU> wrote
in message news:e7t7og$cuu$1@news.lublin.pl...
>
> Użytkownik "czeremcha " <c...@g...SKASUJ-TO.pl> napisał w
> wiadomości news:e7rjk0$sqa$1@inews.gazeta.pl...
>> Ja cie... Ty mnie chłopie podbierasz!
>>
>> I poprzedni przepis też ekstra, a wiesz, o czym myślę? O połączeniu
> zielonej
>> herbaty /z jakimś dodatkiem smakowym/ i whisky.
>>
>> Ania
>>
>
> Mówisz masz :))
>
> 3 uncje korzenia imbiru obranego i pokrojonego w plasterki
> filizanka lisci miety
> 6 saszetek zielonej herbaty
> 1/2 filizanki miodu
> 2 łyzki stołowe soku cytrynowego
>
> w duzym rondlu zagotowac 6 filizanek wody z imbirem kiedy gorace dodac
> mietę
> i zielona herbate parzyc 15 minut
> przecedzic do dzbanka dodac miód i sok z cytryny zamieszac i dobrze
> schłodzić
> podawać w wysokich szklankach na kostach lodu z bodatkiem swieżej miety
>
> i nic nie stoi na przeszkodzie zeby wkropic w to co mocniejszego ;))))
>
> Marek
Na upały najlepsza jest Yerba Mate z kostkami lodu - pomaga przeżyć.
|