Data: 2002-03-27 00:38:19
Temat: Re: zakalec
Od: u...@l...localdomain
Pokaż wszystkie nagłówki
W artykule <a7p7e1$pui$1@news.tpi.pl> Wkn napisał(a):
> za mokra babka pieczona w zbyt niskiej temperaturze albo za krótko
Tak, całkiem możliwe że najbardziej winny jest nowy piecyk - może
termometr w piekarniku jest uszkodzony?
Babka z pieca wychodziła ładna tylko później "siadała" więc kratka też
pewnie będzie rozwiązaniem.
> A jaki miałeś przepis na drożdżowe, ze usiadło? Drożdżowki zazwyczaj
> wychodzą.
Drożdżówki (bułeczki) były wspaniałe tylko duże ciasto na całą blache
już wyciągane z pieca było "klapnięte". Przepis ten sam. Tu pewnie
winna była tylko temperatura w piekarniku.
Wielkie dzięki za podpowiedzi.
Radosnych, szczęśliwych i zdrowych Świąt.
Rysiek
|